Tel. +32 (0)50 20 91 01 E-mail

Binnenmuren

Snelbouw

 

De binnenmuursteen of snelbouwsteen is de drager van de volledige bouwconstructie. Uw hele huis berust op zijn weerstand en druksterkte. Bovendien draagt de binnenmuursteen zeer veel bij tot uw woon-en leefcomfort, en dit via zijn thermische en akoestische eigenschappen.

De Lambda-waarde (isolatiewaarde) staat in verhouding met het volumegewicht en is vastgelegd met een norm. Hoe lager de Lambda-waarde, hoe beter de thermische eigenschap van de steen. Door de Belgische wetgeving is het steeds nodig om te isoleren.

 

 

 

  • Wienerberger
  • Porotherm
  • Desimpel
  • Terca
  • Thermoblokken
  • ploegsteert
  • Barry
  • Unipor

 

 

 

Ytong Blokken


YTONG werd in 1924 door de Zweedse architect J.A. Eriksson ontwikkeld. Hij was op zoek naar een bouwmateriaal dat dezelfde goede eigenschappen had als hout (met dezelfde isolatiewaarden, sterkte en bewerkbaarheid), zonder de nadelen ervan (brandbaarheid en vergankelijkheid).. YTONG (de naam is een samentrekking van «YXHULT», de plaats van de uitvinding, en "betong", Zweeds voor beton. YTONG behoort tot de zeer lichte en extra lichte betonsoorten volgens de norm NBN B21-002.

De grondstoffen zijn :

 

  • Portlandcement
  • hoogwaardige kalk
  • zuiver en fijgemalen zand
  • water
  • additief

 

YTONG is dus een samenstelling van water, zand en lucht, zodat het hierdoor zowel de eigenschappen van een steenachtig materiaal verkrijgt (duurzaam, hard, onvervormbaar, onrotbaar, onontvlambaar en drukvast) als die van een isolatiemateriaal (gesloten cellen met lucht gevuld geeft de beste isolatie).

 

YTONG houdt rekening met het milieu en vergt weinig energie zodat het aan alle eisen van onze huidige maatschappij beantwoordt. Door zijn hoge isolerende eigenschappen en zijn positieve ecologische balans is Ytong een traditioneel bouwmateriaal van gisteren, vandaag en morgen.

 

 

Silicaatsteen

 

Natuurlijke zandsteen wordt sinds oudsher als bouwsteen gebruikt. Zovele historische gebouwen uit de vroege 'Maasarchitectuur' (De "Slevrouwe" basiliek van Maastricht, de Sint-Bartholomeus en andere kerken te Luik), over de gotiek (de meeste van onze kathedralen zoals die van Anwerpen, Brussel en Sint-Baafs te Gent) tot de latere profane gebouwen zoals de stadhuizen van Brussel en Leuven, het sierlijke huis van de Vrije Schippers aan de Graslei te Gent, zijn hiervan vandaag nog getuige.

 

Deze voorbeelden uit de antieke wereldarchitectuur die gedurende eeuwen de tand des tijds doorstaan hebben, vormen een prachtig bewijs van de degelijkheid van kalkzandsteen. Goed 100 jaar geleden werd de steen als het ware opnieuw uitgevonden. Men had namelijk een manier gevonden om op industriële wijze het natuurlijk ontstaansproces van kalkzandsteen te imiteren en te optimaliseren. Silka is daarvan het resultaat.

 

Het spreekt voor zich dat je enkel met een fabrieksmatige productie een constante kwaliteit kan garanderen tegen een redelijke prijs. Hierdoor voldoet Silka zonder problemen aan de steeds strengere eisen in de bouwsector. Op werkelijk alle aspecten haalt kalkzandsteen goede punten: draagkracht, thermische en akoestische isolatie, esthetiek, maatvastheid, verwerkingsgemak, vochtweerstand, brandweerstand en niet in de laatste plaats milieu en gezondheid. Geslaagd met grote onderscheiding zou je dus kunnen zeggen.

 

Waarom zou je dus niet zelf dit bouwmateriaal in huis halen?

 

 

Röben lijmstenen

 

De belangrijkste voordelen van lijmstenen zijn onder andere de hoge warmte- en geluidsisolatie, de stevige constructie, de algemene bouwkwaliteit en het aangename woonklimaat het hele jaar door. Zelfs passiefhuizen kunnen zonder meer met lijmstenen worden gerealiseerd.

 

Het Röben Poroton-programma bevat voor elke muurconstructie de passende stenen, van de kelder tot het dak. Met slechts 10 stuks per vierkante meter ligt het rendement van deze steensoort ook bij de hoogste op het domein van de keramische binnenmuren.